А зупинити пересічного аборигена з вулиці Дем'яна Бєдного та запитати прямо в лоб: "А хто такий Квінта?"
Мабуть не скаже. Проте, якщо наспівати "...одна калина за вікном, одна родина за столом.....", впевнений, що згадє!!
Бо музику до пісні написав наш земляк, батьки якого ще й досі мешкають в славетному місті Коростень.
Пісню, яку тепер співає Софія Ротару та й чи не вся Україна!
Супермегахіт!!!
Чи не привід, щоб переназвати одну з вулиць іменем Руслана?
А, батьки міста?
Чи у вас кишка тонка?
Таваріщ Москаленко!
Звертаюся до вас як бивший комсомолець з проханням уважити громадскість та перейменувати провулочок Дем'яна Бєдного (бо хто це?

Але! Загони туристів, що приїжджатимуть в столицю древлян, будуть з вокзалу йти повз цей мальовничий куток і разом з гідом наспівуватимуть
Сумно, сумно, аж за край,
Не дивись на мене,
Грай, музико, грай.
Зимно, зимно на душі
Забирай, що хочеш
Тільки залиши...
Одну калину за вікном,
Одну родину за столом,
Одну стежину, щоб додому йшла сама.
Одну любов на все життя,
Одну журбу – до забуття.
І Україну, бо в нас іншої нема!!!
Сумно, сумно, аж за край.
Так чого ж ти плачеш?
Грай, музико, грай!
Крапля горя не заллє,
Наливай козаче, бо у нас ще є...
Сумно, так і не засну,
Краще буду думать про свою весну,
Та й піду за небокрай,
Вперше, як востаннє -
Грай, музико, грай:
Про ту калину за вікном,
Одну родину за столом,
Одну стежину, щоб додому йшла сама.
Одну любов на все життя,
Одну журбу – до забуття.
І Україну, бо в нас іншої нема!!!
І коли вони проходитимуть повз мерію, Ви у своїх кабінетах будете втішатися! І співатимете разом!
І вам стане соромно за Ілліча навпроти мерії. І захочети ви на його місце поставити пам'ятник тій же Софії Ротару.
Або Віці Врадій! (була така у нас суперстар Сестричка Віка). Можна й Русі. Ото б Коростень прославився. Газетярі б наїхали. Жовта преса рознесла б благую вєсть.........

Земляки мої б може стали б менше вечорами Шустера дивитися а більше б виходили в двори та співали б пісень.
Стрілецьких, козацьких........
І посміхалися б значно більше.........