Проблемы украинского и русского языка

Раздел для непринужденного общения и болтовни

Re: Проблемы украинского и русского языка

Сообщение tradakad » 26 ноя 2008, 16:06

ksenilda писал(а):Здравствуйте, коростенцы! Я из Петербурга. У моего мужа вся родня в Коростене, поэтому мы тут часто бываем. Проблемы с русским языком, на мой взгляд, на Украине -- это политиканство. Я сама не говорю по украински, но понимаю. Также меня понимают и украинцы. В России везде продаются диски с народными украинскими песнями, которые так нравятся русским. Кто мешает развиваться обоим культурам параллельно? Сама недавно купила диск дома государственной капеллы бандуристов-- за душу берет! У нас столько общего, что хочется кричать-- народ, не поддавайтесь грязи, которую сеют люди, которых смоет история и о них забудут! И приезжайте в Россию в гости!

+1 - все это раздутая проблема, которой просто не существует. когда хотят отвлечь людей от проблемы голода и работы - начинают ... втюхивать про язык.
Success is simple. Do what's right, the right way, at the right time.
tradakad
Обитатель
Обитатель

Медали: 1
За заслуги III степени (1)

Сообщение delavar » 26 ноя 2008, 17:41

Насправді проблема мови існує. І про неї слід говорити. І добре що тут на форумі є можливість про неї висловлюватися. От на певних кримських сайтах там просто тупо написано що "разрешается писать только на русском".
Мовні проблеми є в Бельгії (прцеси, що йдуть там, свідчать про зникнення її в майбутньому як країни та утворення двох окремих держав). З часом саме на мовних та культурних відмінностях з'явиться держава Квебех. Розпадеться Афганістан, Індія, Китай. Це прогнози вчених-географів. Вони твердять про виникнення конфедерації північних народів (ескімосів Канади та ненців, чукчів, евенків Росії). 20-21 століття це час виникнення нових етнічних держав. Он нубійці в Судані воюють, правда там релігійні гоніння. Баски в Європі довго боролися. Процеси йдуть.
Якби не україномовний Захід, активний, пасіонарний, чи була б Україна незалежною?
Впевнений що ні. Я пам'ятаю як на початку 90-х Рух проводив мітинг в Коростені. Приїхали українці з заходу. Так наші мєстниє жітєлі з піною у рота біля Ілліча вищали про те що "ми самі усьо парєшаєм".
І що цікаво: їдеш по Чернігівщині, Києвщині, Житомирщині - одні люди, тільки в'їхав на Рівненщину - людей наче поміняли.
І це лише тому що Захід був під Совєтами та в Росії лише 50 років. І традиції вони зберігли і мову і церкви.
Коростень наш хоч і 1300 років має а не зберіглося нічого. Каміння лише на скелях ріки Вуж....
Села навколо міста українські. І більшість жителів мають корінні звідти. Тобто мова наша УКРАЇНСЬКА!!!
Треба йти до неї, до себе, до душі своєї.
Не може вона бути іншою. Не може!!!
І не буде!
Щасти вам, реб'ята!
delavar
Старожил
Старожил

Сообщение delavar » 26 ноя 2008, 17:58

ksenilda писал(а):Здравствуйте, коростенцы! Я из Петербурга. У моего мужа вся родня в Коростене, поэтому мы тут часто бываем. Проблемы с русским языком, на мой взгляд, на Украине -- это политиканство. Я сама не говорю по украински, но понимаю. Также меня понимают и украинцы. В России везде продаются диски с народными украинскими песнями, которые так нравятся русским. Кто мешает развиваться обоим культурам параллельно? Сама недавно купила диск дома государственной капеллы бандуристов-- за душу берет! У нас столько общего, что хочется кричать-- народ, не поддавайтесь грязи, которую сеют люди, которых смоет история и о них забудут! И приезжайте в Россию в гости!

Я учился в Ленинграде. Периодически там бываю.Проблем у нас с русским языком нет. Это политиканы из Партии Регионов и коммунисты перед выборами всегда подвывают. Да ещё какой-то малочисленный Русский Блок в Крыму лает.Я сам говорю на русском только с теми кто на нём ко мне обращается. Я русский и понимаю и знаю.. Меня понимают и русские. В Украине везде продаются диски с росийской попсой и блатняком не всегда хорошего качества (в смысле текстов и музыки), но они так нравятся малороссам. :D
И уже ничего не мешает развиваться обеим культурам параллельно: русской в России, украинской в Украине. Я вон сам покупаю диски ДДТ, Алисы, Башлачёва, Аукциона, Чёрного Обелиска..........
Поэтому, действительно, не будем сидеть в грязи, её смоет дождь свободы.
Ласкаво просимо в Україну!!!
Щасти вам, реб'ята!
delavar
Старожил
Старожил

Сообщение Zonderr » 27 ноя 2008, 10:55

delavar писал(а):Двомовних кравїн нема!

Є країни де більше одної державної мови.
delavar писал(а):Співчуваю вам! Щоб зрозуміти що то було і для чого варто було прийти. Там були чесні люди з усієї Україні і різномовні. Там було Світло! Заради світла проти мороку і стояли. Заради того щоб не вбивали журналістів як при Кучмі та при Путінові. Демократія в нас є і завдяки їй можна будь кого обливати брудом не соромлячись у виразах. От і скавучать шавки. А в 2004-му вибір Ющенка був все ж кращий за Януковича. Це протистояли Схід і Захід. Шкода лише що для подальшого поступу на Захід Ющенко не отримав більшості.

Поспівчувайте краще собі. На всіх етапах тих виборів я головував "не підтримую жодного кандидата", і мені не має чого соромитися. А що ви зробили? Кого до влади привели?! Що маємо? З Росією посварилися, в Європі непотрібні, як кажуть і від жінки пішов і коханка не прийняла. Доречі коли Кучма був останній строк була стабільність. А зараз як зима так невідомо чі з нового року газ буде.
delavar писал(а):До речі не зрозуміло чому це тут лише дві мови російська і англійська.

Можливо тому що і на роботі й в родині люди спілкуются російською, до речі й в учбових заклади на російській вчилися.
delavar писал(а):А тут бачиш і українською почали писати. Не все значить втрачено.

Звичайна ввічливість, тай невідомо чи російську зрозумієте :lol: . Зараз модно "нерозуміти" російську.
P.S. delavar зверніть увагу на кнопку "цитата"

ksenilda писал(а):Я из Петербурга. У моего мужа вся родня в Коростене, поэтому мы тут часто бываем.

И у меня родственники в Питере есть. На счёт гостей, возможно в следующем году и буду ;) И Вы родных не забывайте.

delavar писал(а):От на певних кримських сайтах там просто тупо написано що "разрешается писать только на русском".

:lol: гарна ідея. А подивітся на це з другого боку, якщо там на татарском будуть спілкуватися то більша половина тогож Криму й незрозуміє, тому цілом логічне рішення для розширення кордонів користувачів тогож форуму. До речі саме відпочіваючі з Росії приносяль левову часту коштів кримчакам.
Zonderr
Коренной обитатель
Коренной обитатель

За особые заслуги III степени (1)

Сообщение delavar » 02 дек 2008, 11:49

І що цікаво: варто мені було висловити СВОЮ думку щодо засновників форуму - її тут же прибрали. :D
Хлопці, а чого ви боїтесь?
Чи це не мужики заснували форум. а "плаксівиє дєвчьонкі"?
Ну добре. не буду вас більше шпигати.
Ви хороші і форум кльовий.
8-)
Щасти вам, реб'ята!
delavar
Старожил
Старожил

Сообщение tradakad » 02 дек 2008, 12:31

так Ви ж тут напевно висловили, в цій гілці, а тут не про засновників форуму розмовляють, а про проблеми укр. та рос. мови.. тобто оффтоп.. правила отримували? )
tradakad
Обитатель
Обитатель

Сообщение Zonderr » 02 дек 2008, 13:03

Что-то и я пропустил мнение об основателях.... Думаю "девчёнки" подарили бы бан, еслиб обиделись.
Zonderr
Коренной обитатель
Коренной обитатель

За особые заслуги III степени (1)

Сообщение delavar » 02 дек 2008, 14:12

[quote="tradakad"]так Ви ж тут напевно висловили, в цій гілці, а тут не про засновників форуму розмовляють, а про проблеми укр. та рос. мови.. тобто оффтоп.. правила отримували? )[/quot]

Я писав відповідь по темі! Лише по темі!
І чомусь моє "творіння" зникло? :?:
Ющенко, наприклад, такого собі не дозволяє - тиснути на вільну пресу :lol:
Щасти вам, реб'ята!
delavar
Старожил
Старожил

Сообщение tradakad » 02 дек 2008, 14:21

Zonderr писал(а):Что-то и я пропустил мнение об основателях.... Думаю "девчёнки" подарили бы бан, еслиб обиделись.

я тоже не видел. может оно не отправилось?
tradakad
Обитатель
Обитатель

Сообщение delavar » 02 дек 2008, 20:17

tradakad писал(а):
Zonderr писал(а):Что-то и я пропустил мнение об основателях.... Думаю "девчёнки" подарили бы бан, еслиб обиделись.

я тоже не видел. может оно не отправилось?

Я бачив. Проте потім зникло.
Ну буду вважати що я нанюхався або увіткнув дозу не в той зад.
Щасти вам, реб'ята!
delavar
Старожил
Старожил

Пред.След.

Вернуться в Общение