Наш земляк

История, легенды, предания древнего Коростеня

Модератор: SerG

Наш земляк

Сообщение delavar » 27 июл 2009, 19:49

Ще в 60-ті наш люд їздив лєтучкою, потім дизелем, тепер електричкою через це село. Лєтучка являла собою чорний як афроамериканець паровоз і зелененькі вагончики. Двері в них не зачинялися, тож можна було стрибати й чіплятися на ходу. Що ми й робили. У вагоні було все таке дерев'яне, вікна відчинялися, в них бив гар з паровозної труби, трохи забивав очі, проте завжди хотілося дивитися у розчинене вікно і як невловимі месники мчати у синю далечинь.........
По вагону ходили каліки, грали на гармоні, збирали мідяки. Більше ніхто. Ніяких продавців газет, панчох, стрінгів та мароженава!
Потім коростенський люд поставили пред фактом цивілізованості: почав курсувати дизель, з двома тепловозами по кінцях, з автоматичними дверима, що страшенно подобалося пасажирам, з м'якими сидушками та з обігрівом взимку. Ну це ваащє......... :lol: Все ж мені більше подобалася лєтучка. Вона з отим чорним димовим паровозом, та отими здоровезними колесами, з парою примушувала людей приструнитися, підготуватися, наче команда "Шикуйсь!Струнко!"
І всі чекають........ Дизель прибував менш шумно, якось ніби прокрадався на перон, як лисиця у курник. Гвалту було менше, то й відношення відповідне.
Електрички прискорили процес вигулькування з-за обрію, квапливої посадки ("Жєнщіна, куда претеся, корова!") та зникнення поспіхом за поворотом. В електричці мені подобалося читання машиністом правил поведінки та, особливо, оголошення станцій на кшалт "....бу-ба-бу.........гу-га-гу........" а потім той же машиніст так само верещить "Хто тама стопкрана зірвав, міліція прайдітє у п'ятий вагон!" В електричці часто виникали давки бо юрба рветься додому чи в столицю. У мене навіть якось витягли гроші з кишені. І квиток.
Всі ці процеси торкалися, безумовно й станції Вигів. Через неї я часто їздив на Омелянівку або Ушицю. До рідних. І довгий час поняття не мав, хто ж це такий отой Вигів. Виявилось, що це був наш гетьман Іван Виговський. Який отут народився. Там йому в 2002 році й пам'ятник встановили. А на днях відкрили новий, під Конотопом. Там наш славетний земляк провів вдалу битву. Розгромив декого. Кого саме, можна зараз почитати в інтернеті, а тоді в 60-ті ми цього не знали, та й в 70-ті, та й в 80-ті........ Лише тепер знання про власні історичні діла підходять до нас, пропитих, прокурених, заражених СНІДом, здичавілих та невпевнених в собі. Поступово, дуже повільно, але ми йдемо дорогою додому. До себе, до своєї душі.
І хоче цього наш тайожний братєльнік. який узяв собі право називати себе старшим, чи не хоче, а шанувати Івана Виговського в Коростені мусять. Я б назвав його іменем одну з площ. Наприклад ту, де стоять два гермафродита в чоботях, мужеподібна дама та чувак в будьоновці. З часом їх знесуть, хіба що ЮНЕСКО заступиться. :lol:
А Іваном Виговським древляни пишатимуться. Бо як колись вони вломили князю полян, так Виговський вломив боярам, що вилізли з тайги на наші родючі землі.......
Слава героям!
Щасти вам, реб'ята!
delavar
Старожил
Старожил

Re: Наш земляк

Сообщение Nachtigall » 27 июл 2009, 22:51

Класно написанно!
Але коли я їздив на річницю Виговського у це село,то був дуже засмучений!
По-перше це козацтво коростеньське(Гайдомацьке-древлянське військо).Одні бухарі ні здорового образу життя і повага до Героїв нашої країни!Під час гімну України довбатися в носі,повбивав би!!!Заклики про "братський" народ "гускій",фу блін!Єдина людина що сказала правду "Від росії нам тільки погода погана може прийти",це з Овруча Яков Яковлевіч(звання в козацві не пам"ятаю)!
По-друге це те який зробили б"юст!Заплати купу грошей а через рік вже тріщіни пішли!Куди питається грощі пішли?!!!!
Ганьба!
А про перейменування площі комсомолів(доречі серед молоді називають "площа фашистів",дядько так зігу вскидує :D ) це було б чудово!!!!
Nachtigall
Проездом

Сообщение delavar » 28 июл 2009, 17:46

Невже в Коростені є люди, що цікавляться такими подіями?
Приємно!
Я давно казав що на східних кордонах треба потихеньку насипати вали, щоб відгородитися від тайги.
Але ж головна біда не в росіянах а в наших хахлах, яких за шмат гнилої ковбаси їх попроси то рідну матір віддадуть.........
Пам'ятник Малу теж зробили так, що нога відвалювалася.
Савєцкій народ він же звик красти. Та робити все якесь браковане.
Довго ми ще будем відхаркувати ту совітчину.
Але нічого.
В Києві восени встановлять пам'ятник гетьману Мазепі. Поруч з площею Слави. Вулицю вже перейменували.
Процеси йдуть.
Все буде добре!
Коростень буде наш!
Борімося-поборемо!
Щасти вам, реб'ята!
delavar
Старожил
Старожил

Сообщение Nachtigall » 29 июл 2009, 04:27

Звісно що є! 8-)
Це я тут і намагаюся довести і знайти однодумців!
Але боротися треба не тут,не в інтернеті а на вулиці!!!!
Тут це переливати з пустого в порожне!!! :cry:
Nachtigall
Проездом

Сообщение Pravdenko » 13 авг 2009, 18:08

delavar писал(а):Я б назвав його іменем одну з площ. Наприклад ту, де стоять два гермафродита в чоботях, мужеподібна дама та чувак в будьоновці. З часом їх знесуть, хіба що ЮНЕСКО заступиться. :lol:
А Іваном Виговським древляни пишатимуться. Бо як колись вони вломили князю полян, так Виговський вломив боярам, що вилізли з тайги на наші родючі землі.......
Слава героям!

Мда, щодо гермофродитів у чоботях я згоден, от твльки як ти думає це все змінити?
Pravdenko
Проездом

Сообщение delavar » 08 авг 2018, 16:28

чЛєніна скинув сам мер, тобто дав команду... з камсамолців зняли ордени та обдерли мідь чи що там було на кам'яних брилах... вдячні коростенці... :lol: :lol: :lol: вулиці змінюють назви, зникають імена бандитів та йолопів... повільно але процес йде... НЕЗВОРОТНЬО!!! СВОБОДУ не спинити!!! Он вже й вітання в армії нашій буде від УПА: Слава Україні, Героям слава!!! 8-)
Щасти вам, реб'ята!
delavar
Старожил
Старожил

Вернуться в История и легенды