Голодомор - це вас хвилює?

История, легенды, предания древнего Коростеня

Модератор: SerG

Голодомор - це вас хвилює?

Сообщение delavar » 02 дек 2008, 14:25

Розмовляв зі своєю ріднею. людям за 80 років. Розповідали про голод. Він був. Частина моїх вижила тому що один родич привіз лантух борошна яке тягли щоб надовше вистачило. Це лише крапля в морі свідчень.
А Ведмєдєв чомусь струхнув приїхати. Треба покопати його автобіографію, мабуть батьки його з НКВСу якого-небудь. Встановлювали Радвладу. Таваріщі гебісти, перевірте будь ласка!
Щасти вам, реб'ята!
delavar
Старожил
Старожил

Re: Голодомор - це вас хвилює?

Сообщение tradakad » 02 дек 2008, 14:33

мене хвилює Голодомор. голод був. мені шкода тих людей. але сьогодні занадто дорого я вважаю витрачати на монументи та заходи таку купу грошей (скільки там мільйонів?) - тут на порозі другий Голодомор вже, чи принаймні скрута конкретна, а ми мільйони витрачаємо с такою щедрістю наче в нас профіцит бюджету і нікуди гроші вкладати , і економіка працює на відмінно.. як то кажуть все добре коли воно вчасно..
Success is simple. Do what's right, the right way, at the right time.
tradakad
Обитатель
Обитатель

Медали: 1
За заслуги III степени (1)

Сообщение Zonderr » 02 дек 2008, 14:48

ТС можливо доцільно було б опитування додати?
Zonderr
Коренной обитатель
Коренной обитатель

За особые заслуги III степени (1)

Сообщение delavar » 02 дек 2008, 16:11

Zonderr писал(а):ТС можливо доцільно було б опитування додати?

не вмію я всі оті стовпчики та діаграми додавати :(
Щасти вам, реб'ята!
delavar
Старожил
Старожил

Сообщение delavar » 02 дек 2008, 16:13

tradakad писал(а):мене хвилює Голодомор. голод був. мені шкода тих людей. але сьогодні занадто дорого я вважаю витрачати на монументи та заходи таку купу грошей (скільки там мільйонів?) - тут на порозі другий Голодомор вже, чи принаймні скрута конкретна, а ми мільйони витрачаємо с такою щедрістю наче в нас профіцит бюджету і нікуди гроші вкладати , і економіка працює на відмінно.. як то кажуть все добре коли воно вчасно..

Ну не бачу я голодуючих, не бачу!!!
Досить вгодовано народець виглядить..........
Щасти вам, реб'ята!
delavar
Старожил
Старожил

Сообщение Zonderr » 02 дек 2008, 16:51

Голодомор був це факт, доречі дуже цікаві факти бічів декілька років тому в місцевій пресі, місцевий журналіст проводив розслідування, підіймав документи в архівах, опитував свідків та т.і..
Але ніхто (ні ООН, ні ОБСЄ) не визнає що це був саме геноцид.
Основне питання геноцид чи ні.
delavar писал(а):Ну не бачу я голодуючих, не бачу!!!Досить вгодовано народець виглядить........

Жебраків доста, а криза збільшить кількість.
P.S. за опитування в приваті.
Zonderr
Коренной обитатель
Коренной обитатель

За особые заслуги III степени (1)

Сообщение retios » 09 дек 2008, 15:20

Так, мене дуже хвилює!!!!!!!!! :!:
То точно у Ведмєдєва батьки з НКВСу :mrgreen:
Невідаю як ми обоє
Потрапили в цей коридор
Із дверима завбільшки в око
Невідаю.
retios

Сообщение SerG » 10 дек 2008, 09:22

Zonderr писал(а):Голодомор був це факт, доречі дуже цікаві факти бічів декілька років тому в місцевій пресі, місцевий журналіст проводив розслідування, підіймав документи в архівах, опитував свідків та т.і..Але ніхто (ні ООН, ні ОБСЄ) не визнає що це був саме геноцид. Основне питання геноцид чи ні.

До речі, в газеті Радянське Полісся за 1988 рік була стаття про голод в Україні 32-33 років написана одним нашим земляком. Так в ній він описує свою поїздку в Ленінград за продуктами, як він пише, там було все. Більше того, про його розповіді про голод в Україні ніхто з його родні не вірив і не хотів вірити з огляду на повні полиці в магазинах. А також він згадує, що всіх українців, які приїзжали в Москву та Ленінград за продуктами міліція супроводжувала на вокзали і там товарняками вертали додому...
А питання геноцид це чи ні - це вже по совісті...
А щодо монументу присвяченого Голодомору - то тут треба зважити на ментальність нашого народу, ми дуже легко і швидко все забуваємо і робимо одні й тіж помилки. Да цей монумент коштує дорого, але він буде нагадувати що може бути ще дорожче...
SerG
Приезжий
Приезжий

Почетная грамота (1)

Сообщение ASH » 02 фев 2009, 02:24

Отже, хочу висловити свою думку відносно голодомору.
Звичайно, це була трагедія, яку треба пам’ятати, але нинішня влада використовує цю тему виключно для спекуляцій соціальної думки. Справа в тому, що зараз держава майже не має реальних здобутків! От через це й підіймаються такі теми, щоб показати народу нібито в минулому було набагато гірше, забуваючи, що показники економіки в 90-х були в 2-3 рази вище!
Я зараз навчаюсь в столичному вузі і на днях був в «Меморіалі голодомору». Мене вразив розмах! Все з мармуру, і це в часи, коли в Україні жахаюча криза, коли київські лікарні відключають від світла. В Україні за останні роки населення скоротилось більш ніж на 5 мільйонів і це без війни і голоду! Загалом, пам’ятники повинні виховувати покоління в оптимістичному руслі, показувати здобутки нації, а не бути символом півмертвої держави: «Ще не вмерла Україна…»!
Жизнь - это лотерея.
При рождении нам выдали выигрышный билет,
вот только размер выигрыша зависит уже от нас самих.

Постить надо редко, постить надо метко ©
ASH
Проездом

Сообщение Tatiana » 02 фев 2009, 14:45

ASH писал(а):це була трагедія, яку треба пам’ятати, але нинішня влада використовує цю тему виключно для спекуляцій соціальної думки. Справа в тому, що зараз держава майже не має реальних здобутків! От через це й підіймаються такі теми, щоб показати народу нібито в минулому було набагато гірше, забуваючи, що показники економіки в 90-х були в 2-3 рази вище!

Точно сказано. Горькую реальность, по сути трагедию сегодняшнего дня нам хотят затмить трагедией дня вчерашнего.

ASH писал(а):на днях був в «Меморіалі голодомору». Мене вразив розмах! Все з мармуру, і це в часи, коли в Україні жахаюча криза, коли київські лікарні відключають від світла. В Україні за останні роки населення скоротилось більш ніж на 5 мільйонів і це без війни і голоду! Загалом, пам’ятники повинні виховувати покоління в оптимістичному руслі, показувати здобутки нації, а не бути символом півмертвої держави: «Ще не вмерла Україна…»!

Одни эти слова нашего гимна меня просто поражают. И всем (точнее кугутам) нравиться, что мы такие несчастные, бедные, вечно страдаем. :evil:
Tatiana
Житель
Житель

За заслуги III степени (1)

След.

Вернуться в История и легенды